Skip links

Zinspiratie Februari: Open je hart

Februari is de maand van de LIEFDE. Het is misschien wel het mooiste wat je kan ervaren en dus neem ik deze maand de liefde even onder de loep.

Ik weet dat ik heel lang in een illusie geleefd heb als het op de liefde aankwam. Door terug single te worden op mijn 36, ben ik mezelf en mijn kijk op de liefde helemaal gaan onderzoeken. Ik besefte dat ik me te hard had vastgeklampt aan het idee van die ene persoon die elke leegte in mij zou opvullen. En hardnekkig vasthouden aan iets is als een gesloten hand waardoor het zand tussen je vingers gaat wegglijden… Uiteindelijk blijft er niets meer over van het zand…

Maar door terug single te zijn, besefte ik ook dat ik een nieuwe kans zou krijgen. Ik wist dat er nog wel iemand op mijn pad zou komen… Maar ik was er steevast van overtuigd dat ik niet in dezelfde val zou lopen mocht er een nieuwe man in mijn leven komen. Dus ik moest iets veranderen aan de manier hoe ik tegenover liefde stond…Echte liefde kent geen voorwaarden, maar ik moest toegeven aan mezelf dat ik er (bewust en onbewust) wel voorwaarden aan koppelde. Mijn nieuwe partner moest zus en zo zijn en dat wel en dat niet doen en ik zou me nooit meer laten kwetsen en… Een hele reeks voorwaarden dus… En voorwaarden is als vastklampen. En hoe harder je je vastklampt, hoe sneller je het zand tussen je vingers voelt wegglijden…

Mijn innerlijke reis bracht me bij het besef dat liefde altijd start vanuit de verbinding met jezelf. Van daaruit stroomt het naar de ander en kan het zich verspreiden. En dat was nieuw voor mij, want ik dacht dat het eerder andersom was… Alsof de ander de verbinding met mezelf wel zou verbeteren. Dat was mijn onbewuste overtuiging. De moment dat ik die overtuiging ben gaan herschrijven en ik diepe verbinding ben gaan maken met wie ik echt was, is het tij gekeerd voor mij.

Het verlangen naar echte onvoorwaardelijkheid is een levenslange oefening, zeker en zelfs nu ik terug in een relatie zit. Want geef toe: al te vaak leggen we onszelf en onze geliefden voorwaarden op waaraan de relatie moet voldoen om ‘goed’ bevonden te worden en/of te overleven. Daar wil ik vanaf en daar streef ik dagelijks naar! Ik neem me voor om elke dag opnieuw mijn hart te openen, zoals ik mijn handen open om het zand te kunnen laten zijn… Ik kies elke dag opnieuw voor mezelf en mijn partner. Ook al zijn er obstakels, ook al gaat het niet altijd vanzelf… Maar dat is ok, dat heet evolueren…

We zijn SAMEN op reis…

De meditatie-oefening van deze maand helpt jou om je hart te openen, voor jezelf, voor DE LIEFDE voor jezelf, voor het leven.. Als je jezelf ONVOORWAARDELIJK graag kan zien, zal het verlangen om anderen voorwaarden op te leggen wat ‘liefde’ betreft, verminderen en zal je echte vrijheid ervaren, ook al ben je in een relatie. Zo kom je dichterbij de puurheid van wat liefde echt kan betekenen.

Herhaal de oefening gerust elke dag een keertje of wissel ze  af met andere meditatie-oefeningen die je al ontvangen hebt.

Laat me gerust weten hoe deze oefening voor jou is binnengekomen. Ik hoor het graag mocht je een probleem ervaren. Je kan me via mail bereiken (info@amami.be). Zorg dat mijn email adres bij je toegestane mails staat zodat je mijn antwoord niet ontloopt.

Zijn we al verbonden via Facebook? Volg mijn pagina: Amami-coaching

of via Instagram: amamicoaching.

Succes met de oefening!

Warme groet,

Annemie – Amami