Skip links

Koppels

Liefde vervult een heel leven...

Of dat is althans wat je denkt als je net verliefd bent of pril gehuwd…

Wist je dat in België het scheidingspercentage ongeveer 49% is en dat dit de afgelopen decennia gestaag is gestegen?

In Nederland ligt het percentage op 38%. En dat zijn de cijfers van 2019, voor Corona. We weten dat er in die periode enorm veel relaties onder druk zijn komen staan…

In Vlaanderen was dit in 2021 reeds 1,5% meer. Bijna 6 op 10 koppels gaat uit elkaar…Een gebrek aan copingmechanismen, relatievaardigheden en commitment ligt hier zeker aan de basis. Iets dat je niet leert op school, maar meekrijgt vanuit je ervaringen.

En dan hebben we het nog niet over het kostenplaatje van scheiden…

Wees eerlijk, niet investeren in je relatie verhoogt de dag van vandaag aanzienlijk de kans op het zien van een scheiding als enige overgebleven copingmechanisme. Terwijl liefde bedoeld is om in expansie te gaan maar je vaak niet meer weet hoe je de liefde en de passie brandend kan houden. Je verliest commitment naar elkaar toe en je hoopt dat het vanzelf zal beteren, maar niets is minder waar.

Als mens hebben we de ander nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Het is in relatie met de ander dat meer aspecten van wie je bent en waartoe je in staat bent, zullen aangewakkerd worden. Het feit is dat je geboren wordt in een relatie, je ervaart pijn in een relatie en je kan geheeld worden in een relatie. We bestaan door de ander.

En de impact hiervan op elk ander aspect van je leven, waaronder ook je zaak of je carrière, is niet te onderschatten. Hoe je het ook draait of keert: het individu is ondergeschikt aan de primaire realiteit van relaties.

Punt is dat we vaak te weinig geleerd hebben over hoe relaties echt werken waardoor er vaak veel effort (en liefde) verloren gaat… Zoals Kahlil Gibran zegt: “Het is tussen wat er bedoeld wordt en niet gezegd en wat er gezegd wordt en niet bedoeld, dat de meeste liefde verloren gaat”.

Liefde is onvoorwaardelijk, maar relaties zijn dat niet.

Elke relatie vraagt om specifieke vaardigheden en die kunnen variëren van relatie tot relatie.

Deze vaardigheden hebben als doel de verbinding tussen jou en je partner ter versterken, de intimiteit te verdiepen en liefde te ervaren zoals het bedoeld is om te zijn: expansief, speels, veilig en helend.

Het vraagt om een notie van diep voelen bij jezelf, om zelfvertrouwen en eigenwaarde. Maar ook om altruïsme, gericht zijn op de ander en intentioneel een vervullende relatie te willen opbouwen.

Het vraagt om oprechte belichaming van wie je werkelijk bent. Als vrouw in je vrouwelijke energie mogen zijn en als man in je mannelijke energie erkend worden. En vanuit die eigenheid in jezelf de ander benaderen zodat er een unieke relatiebalans ontstaat.

Een relatiebalans waar intimiteit, speelsheid en vreugde hand in hand gaan met moeiteloos conflicten en verschillen hanteren zodat veiligheid en verbinding de stevige basis blijft van een relatie die voluit kan groeien.

Je kan een heel bewuste keuze maken om je relatie als de accelerator te laten zijn of om je relatie helemaal verloren te zien gaan…

Het is jouw keuze

Wat als ik jou vertel dat je op een leuke, speelse en unieke manier het vuur in je relatie kan aanwakkeren?

Als lichaamstherapeut met meer dan 20 jaar ervaring, mijn kennis van de quantum coaching en met mijn expertise als Tantra Embodiment Fascilitator, wil ik jou en je partner de tools aanreiken om dit mogelijk te maken.

Strart alvast met je in te schrijven voor mijn ‘liefdesbrieven’, de nieuwsbrief voor koppels die hun relatie minstens even belangrijk vinden als hun werk.

Wil jij graag een gesprek waarin we samen kijken hoe ik jullie best kan helpen? Boek dan vrijblijvend een gratis LOVE TALK:

Boek een gratis love talk

Mijn aanbod voor koppels

Relatiebalans

GRATIS Masterclass

De nieuwsbrief voor koppels

Mijn liefdesbrieven

Het meest exclusieve aanbod

PINK STAR DIAMOND Programma