Skip links

Zinspiratie December: dankbaarheid

Mijn trouwe klanten en de mensen die me al beter kennen, weten dat dankbaarheid een stokpaardje van me is. Er is altijd iets waar je dankbaar voor kan zijn… Zelfs als je door een moeilijke periode gaat, kan je jezelf ‘trainen’ in dankbaar zijn.

Dankbaarheid behoort tot de aanverwante emoties van LIEFDE en kent een hoge emotionele frequentie. Het is een energie die in twee richtingen gaat: enerzijds vult het je hart en van daaruit zal het anderzijds automatisch uitgestraald worden naar alles om zich heen. Hoe mooi is dat…

In deze ZINSPIRATIE geef ik je graag de stappen mee die je kunnen helpen om naar het voelen van diepe dankbaarheid te evolueren. Het is een oefening die ook aansluit bij de meditatie-oefening van deze maand.

De stappen naar dankbaarheid voelen zijn:

  1. opsommen waar je allemaal dankbaar voor kan zijn
  2. vanuit het opsommen je aandacht naar binnen richten
  3. voelen waar in je lichaam je iets kan voelen veranderen in je energie
  4. focus op dat gevoel en laat het groeien! Waar je aandacht naartoe gaat, zal groter of sterker worden.
  5. geniet van het gevoel waar je op zich terug dankbaar voor kan zijn

De meditatie-oefening helpt jou om de stappen naar dankbaarheid gemakkelijker te maken. Herhaal de oefening, elke keer als je nood hebt aan het voelen van een aangename vibratie. Wissel ze gerust af met andere meditatie-oefeningen die je al ontvangen hebt.

Laat me gerust weten waar jij het meest dankbaar voor bent en ontdek voor jezelf hoe deze oefening je telkens weer van een minder aangenaam gevoel naar boven kan trekken. Zoals ik reeds zei is dankbaarheid één van de gemakkelijkste vibraties die je kan oefenen. Hoe slecht je je soms ook voelt, er is echt altijd iets waar je dankbaar voor kan zijn. Als je erin slaagt om je aandacht daarop te richten, zullen de kleuren rondom jou alleen maar mooier worden…

Ik hoor het graag mocht je een probleem ervaren. Je kan me via mail bereiken (info@amami.be). Zorg dat mijn email adres bij je toegestane mails staat zodat je mijn antwoord niet ontloopt.

Zijn we al verbonden via Facebook? Volg mijn pagina: Amami-coaching of via Instagram: amamicoaching.

Succes met de oefening!

Warme groet,

Annemie – Amami