Skip links

Zinspiratie Augustus: ontspannen

We hebben allemaal stress! En velen onder ons hebben te veel… Zonder op zoek te gaan naar de redenen van die stress, wil ik hier alvast 4 tips geven om minder stress te ervaren in je dag. Je kan immers niet altijd controle hebben over dat wat er op je afkomt, maar je kan wel de manier waarop je ermee omgaat, aanpassen.

4 tips voor minder stress

Adem bewuster

Sta af en toe stil bij de manier waarop je ademt. zorg voor een langere uitademfase dan inademfase. Hierdoor geef je aan je brein het signaal dat je niet zo hoeft te stressen…En het gemakkelijke is dat je je ademhaling ALTIJD bij je hebt ;).

 

Zet een andere bril op

Met andere woorden, herdefinieer de situatie waarin je stress ervaart. Als je in de file staat bijvoorbeeld, dan kan je je ofwel heel erg druk maken over het feit dat je in de file staat of je kan die ‘verloren’ tijd zinvol gaan opvullen. Dus de manier hoe je kijkt naar die tijd zal je stressniveau bepalen. Neem een interessante podcast of een luisterboek mee in de auto of som alles op waar je dankbaar voor kan zijn. Want door te stressen gaat die file echt niet sneller opgelost geraken en alleen jij hebt daar last van…

 

Vervang ‘moet’ door ‘mag’ of ‘kan’

In onze innerlijke dialoog staat heel vaak het werkwoord ‘moeten’ . We moeten dit en dat en we moeten zus en zo… Hierdoor zet je jezelf enorm onder druk waardoor je meer stresshormonen zal afscheiden dan nodig is. Door ‘moeten’ te vervangen door ‘kunnen’ of ‘mogen’, geef je zachtheid aan je zin en ga je minder stress ervaren. Dit is echt iets waar je snel effect van kan ondervinden dus zeker uitproberen!

 

Leer mediteren

Omdat je inschreef op deze ‘zinspiratie’, ontvang jij elke maand een gratis meditatie oefening. Hieronder kan je alvast de oefening van augustus vinden. Het is een ontspanningsoefening die jou helpt om meer rust te vinden in jezelf.

Ga alvast aan de slag door deze oefening regelmatig te herhalen en je zal merken dat het steeds gemakkelijker wordt om te ontspannen en om je aandacht erbij te houden.

Op 1 september krijg je een nieuwe oefening.

 

Warme groet,

Annemie – Amami