Skip links

Zinspiratie September: prikkels verminderen

En we zijn vertrokken voor een nieuwe maand, maar ook voor een nieuw schooljaar! Laat ons hopen dat het zo normaal mogelijk kan verlopen voor onze jeugd!

Eenmaal september begonnen is, heb ik vaak het gevoel dat we aan de laatste sprint van het jaar beginnen. Ik ben er zeker van dat, ondanks de hele Covid19 problematiek, er toch nog heel veel goeds kan gebeuren de komende maanden. Laten we daarop inzetten!

Om optimaal te functioneren is het wel belangrijk om ‘in tune’ te blijven met jezelf en met wat je graag nog wil bereiken. Zoek het niet te ver! Het mag gewoon zijn: gezond blijven, leuke momenten creëren in onze kleine bubbel, … of misschien toch een volgende stap in je business nastreven. Jij beslist waar jouw aandacht naartoe gaat! En daar waar je op gericht bent, zal sterker worden of duidelijker. Dus KIES bewust waar jij je aandacht en energie aan wil spenderen.

Zelf heb ik geen TV, wat enorm helpt om aan prikkelvermindering te doen en focus te houden op wat ECHT belangrijk is. Stel je voor hoeveel tijd er vrijkomt als je alle uren dat je normaal voor de buis doorbrengt, kan invullen met dat waar jij blij van wordt, wat jou rust geeft, wat jou vreugde brengt,…wat echt belangrijk is. Stel je voor!

Soms is TV kijken ook wel ontspannend hoor, maar vaak ligt een overload aan prikkels wel op de loer… Ik pleit voor gematigdheid als het over scherm-tijd gaat. Maar soms helpt het ook om bewust tegengewicht te geven aan die overmatige prikkels. Naast de meditatie oefening van deze maand, kan ook meer buiten komen in de natuur, voldoende bewegen en bewuster aanwezig zijn in alles wat je doet, zeker helpen om het te veel aan prikkels te verminderen.

Geef jezelf regelmatig de kans om je relaxatie-respons op te roepen en stilte te verwelkomen in jezelf, zodat je beter kan omgaan met prikkels die op je af komen. De meditatie oefening van deze maand helpt jou daarbij! Herhaal ze elke dag of wissel ze af met eerdere oefeningen die je mocht ontvangen van mij.

Je kan de oefening meteen beluisteren hieronder. Lukt het niet, klik dan op het zwarte balkje (luisteren via je browser). Succes!

Laat me weten hoe deze oefening jou heeft geholpen. Stuur me een mailtje (rechtstreeks naar info@amami.be) en check je spam folder want soms komt mijn antwoord daar terecht :/.

Ik wens je een mooi maand september toe!

Warme groet,

Annemie – Amami

 

PS: Zijn we al verbonden op INSTAGRAM? Je kan me vinden via deze link . Ook op FACEBOOK kan je mijn pagina hier volgen. Zie ik je daar?