Skip links

Zinspiratie April: stap voor stap

We worden op de proef gesteld. Voor een hele tijd. Niemand weet nu al exact wanneer deze crisis voorbij zal zijn en het normale leven weer op volle toeren zal draaien. Het triggert me enorm om naar het grotere plaatje te proberen kijken. Wat moeten we hiermee? Moeten/kunnen we hier betekenis aan geven? Of is het een les in geduldig zijn, in nederigheid? Hebben we de aarde teveel op de proef gesteld? Misschien is het antwoord niet zo belangrijk…

Wat het zeker wel is, is een uitnodiging, om als mensenras anders om te gaan met de natuur, met elkaar, met ziekte en gezondheid, met het onbekende, … We moeten solidair zijn, helpen waar we kunnen, nu vooral door thuis te blijven en onze besloten kring te respecteren. En ook al zien we het einde nog niet van deze donkere beproeving, misschien zien we wel de eerste 2, 3 stappen. Die kan je zetten. Stap voor stap komen we hierdoor, want als we iets kunnen leren van dit alles is dat elke storm altijd passeert… Ook dit zal ooit achter de rug zijn!

De meditatie van deze maand wil jou helpen om stap voor stap je pad te blijven bewandelen. Een pad naar bewuster omgaan met jezelf, de anderen en de wereld waarin we leven. Voorbeelden van eenvoudige stappen zijn je dagelijkse structuur aanhouden, je hoofd voeden met positieve en hoopvolle gedachten, af en toe rust inbouwen, in de zon zitten en heel aanwezig zijn als je de warmte en het licht op je huid voelt, dankbaarheid oefenen, …

Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn…

(Soundcloud gebruikt cookies. Gegevens kunnen gebruikt worden voor analyse)

Herhaal de meditatie of wissel ze af met eerdere oefeningen. En laat me gerust weten wat deze oefening voor jou heeft betekend… Je kan me best rechtstreeks mailen (info@amami.be). Ik antwoord altijd. Zorg dat mijn antwoord niet in je spamfolder terecht komt dus voeg mijn email adres toe aan je toegelaten mails.

Warme groet,

Annemie – Amami

 

PS: Zijn we al verbonden op INSTAGRAM? Je kan me vinden via @amamicoaching. Ook op FACEBOOK kan je mijn pagina volgen: Amami-Coaching. Zie ik je daar?