Skip links

Zinspiratie Maart – De kracht van mediteren

Graag heb ik het deze maand over één van de Universele wetten, de wet van het contrast. Deze zegt dat alles betekenis krijgt door het contrast van datzelfde. Laat me een aantal voorbeelden geven. Je weet wat warm is omdat je ook koude kent; je geeft betekenis aan licht omdat je weet wat donker is; je hebt hoog ten opzichte van laag, veel tegenover weinig en positief staat in contrast met negatief. Als je nog wat verder doordenkt, zijn er nog tig andere voorbeelden die deze wet van het contrast aantonen.

Zo kent elke mens in zijn leven goede en slechte tijden en worden we uitgedaagd in onze aanpasbaarheid en veerkracht (daar had ik het vorige maand in mijn Zinspiratie nog over). Voor mij is de bewustwording van dit soort contrasten een stimulans voor mijn persoonlijke groei.

Ik leer namelijk het meest van mensen die maximaal van mij verschillen omdat ze me uitdagen in mijn denken en mijn overtuigingen. Het zorgt ervoor dat ik kritisch blijf zonder in te boeten op mijn mogelijke evolutie.

Wat er voor mij voor zorgt dat ik mezelf niet verlies in opinies, meningen, strategieën en massadenken is maar 1 ding. En dat is MEDITEREN.

Mediteren zorgt ervoor dat ik dichtbij mezelf blijf, in diepe verbinding met mijn intuïtie vanwaaruit ik beter mijn plaats kan innemen in de soms woelige wereld. Mediteren zorgt ervoor dat ik ‘on track’ blijf zonder mezelf voorbij te lopen, zonder de indoctrine van angst (die ik soms ook mezelf aanpraat) maar vanuit vertrouwen. Mediteren helpt mij bij een noodzakelijk gevoel van zingeving in mijn alledaagse activiteiten.

En laat het nu ook dat zijn wat ik voor jou wens! Dat jij een notie krijgt van deze kracht van mediteren. Daarom geef ik 3 GRATIS SESSIES coaching-meditaties rond dit topic.

‘Meditatie is de bries die naar binnen waait als je het raam open laat’

– Jiddu Krishnamurti –

 

Op vrijdag 19 maart, zaterdag 20 maart en zondag 21 maart telkens van 10u-10u45 zal ik jou online begeleiden bij een meditatie nadat ik eerst wat uitleg heb gegeven over mediteren. Wat onder andere aan bod zal komen is:

  • de wetenschap achter mediteren
  • wat mediteren voor jou kan betekenen
  • hoe je tot een diepere laag geraakt
  • wat er nodig is om te kunnen mediteren

Er is ruimte voor al je vragen. De reeks is gratis en helemaal online te volgen vanuit het comfort van je eigen thuis, maar registreren is noodzakelijk. Noteer alvast de 3 data in je agenda. Er is iets heel krachtig aan LIVE volgen, maar ik wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van deze sessies. Vandaar dat ik een replay voorzie die telkens beschikbaar is tot de volgende sessie start.

Registreer je hier om deel te nemen aan deze GRATIS coaching-meditaties:

 

Ook in deze Zinspiratie krijg je een meditatie-oefening. Om jou te laten proeven van wat coaching-meditaties zijn, krijg je ook deze maand een opname van de gratis reeks in december. Deze sessie gaat over zelfvertrouwen, iets wat we allemaal in deze nog steeds woelige periode kunnen gebruiken. De meditatie start op 15’47”.

Laat me zeker weten hoe jij deze oefening ervaren hebt en stuur me een mailtje (info@amami.be). Check je spamfolder zodat je mijn antwoord niet mist…

Ik wens jou een verwarmende maand maart toe. ☀️

Annemie DC Amami

 

PS: Wil je graag aan de slag om meer (zelf)vertrouwen op te bouwen? Klik dan hier even verder, dan vertel ik jou hoe je dat kan doen.